Mangal Kömürü Nasıl Yapılır?
Mangal Kömürü mangalı çok seven ve fırsat bulduğu her yerde mangal yakarak keyfini çıkaran insanların fazla olduğu ülkemizde son derece önemli kömür türlerinden birisidir. Organik kömürlerin aksine mangal kömürü bitkilerin gaz ve basınç nedeniyle başkalaşıma uğramasıyla oluşmaz. Tam tersine mangal kömürü üretimi suni bir işlemdir. Mangal kömürünün ana maddesi odundur.
Ülkelerde belirli ormanlık alanlarda ormanların rahatlaması için ağaçlar budanır. Mangal kömürü üretimi yapan firmalar tarafından bu alanlarda budanan ağaçlar özel izinlerle toplanır, düzenlenerek üzerine kömür tozu ve saman dökülür ve bu işlemden sonra dal parçaları ateşe verilir. Sonrasında yanan odunların üzerine kül dökülerek hava almadan koz halinde bekletilmesi gerekmektedir. Bir takım teknik işlemden sonra yanan dal parçaları mangal kömürü haline gelir.
Mangal kömürünün kalitesini ham maddesi olan ağaç belirlemektedir. Her ağaçtan mangal kömürü elde edilebilir ancak daha kaliteli sonuç veren ağaçların dallarının seçilmesi daha doğru olacaktır.
Ege Bölgesinde mangal kömürü üretimi yapan kömür fabrikaları bulunmaktadır. İzmir’de ise, Tetik Yakacak geleneksel yollarla kaliteli mangal kömürü üretmekte ve toptan, perakende satışını yapmaktadır. Geniş üretim alanında ağaç dalları geleneksel yollarla ve güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilmektedir.
Soba Kömürü, İthal Kömür, Kalorifer Kömürü, Mangal Kömür,Şahkar Ceviz, Karyak Ceviz, İzmir Odun Firmaları, İzmir Kömür Firmaları, Alkor Ceviz, Süper Enerji Ceviz, Tahta Parçası, Meşe Odun, Şöminelik Odun, Sobalık Odun, Soma Kısrakdere Fındık, Şahkar Fındık, Karyak Fındık, Alkor Fındık, Süper Enerji Fındık, Karyak Limon, Karyak Ayva-Portakal, Prokar Ayva, Şahkar Ayva-Portakal, Alkor Ayva-Portakal, Süper Enerji Ayva-Portakal, Fırınlık Odun,Pidelik Odun, Krom Kova, Soba ve Mangal Yak Jel, Çıra, Mangal Kömürü, Soba,
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!